Cumhurbaşkanlığı ve
Cumhurbaşkanının eşi sayın Emine Erdoğan' ın
himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile "Asırlık
Tariflerle Türk Mutfağı" kitabı hazırlandı.
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri
kapsamında 25 Mayıs 2023 tarihinde Adıyaman Beşpınar Kültür ve Eğitim Kampı’nda Kadim ve Sürdürülebilir
Türk Mutfağından Adıyaman ilinde hemen hemen her evin sofrasında asırlardır
yer alan kadim yemekler -Adıyaman'ın çiğköftesi, sarımsaklı bulgur pilavı,
Adıyaman Tavası, bademli irmik helvası ve cacığı hazırlandı, sergilenerek
davetlilere ikram edildi.
Beşpınar Eğitim Kampı'nda
düzenlenen etkinlik, tanıtımının daha etkin olması, ulusal ve uluslararası
arenada ses getirebilmesi ve üst düzeyde katılımın sağlamasını teminen İl
Tanıtım ve Geliştirme Kurulunun koordinasyonunda yapıldı. Etkinlik Adıyaman
Vali Yardımcısı Mehmet
Ali Uzun, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Kültür ve
Turizm Müdürü Abuzer Gelse başta olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşların
temsilcileri ve il düzeyinde yaklaşık 550 kişinin katılımı ile gerçekleşti,.
Adıyaman Vali Yardımcısı
Mehmet Ali Uzun
yaptığı açıklamada, "Tüm dünyada ve ülkemizde kutlanan 21-27 Mayıs Türk
Mutfağı Haftası' etkinlikleri , milli karakterimizin bir yansımasıdır. Değerli
bir hazine olan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabı şifa içeren pek çok
yemek tarifini içermektedir. Kitapta yer alan yemeklerin hazırlanması ve ikram
edilip tanıtımının yapılması, ulusal ve uluslararası arenada ses getirebilmesi,
zaman ve kaynak israfının engellenmesi açısından da çok önem arz etmektedir.
Yiyecek- içecek sektörü yerel tatları deneyimlemek için bir araç olup şehrin
tanıtımına ve turizminin gelişimine de katkı sunar.


